Això és el que van signar les 608 persones, veïnes d'Amposta i que es van  presentar a l'Ajuntament el dia 24-1-2019

 

Senyor alcalde, senyors regidors de tots els grups polítics de l’Ajuntament d’Amposta,

 

Hem llegit a la premsa que el ple municipal del 28 de maig aprovà una moció del PdeCat per a facilitar la implantació del projecte de museïtzació del bou brau al terme municipal d’Amposta. Ens ha sorprès la notícia perquè creiem que no és el moment d’obrir cap polèmica d’aquestes característiques i, d’altra banda, no sabíem que l’Ajuntament tingués intenció de fer cap museu. Si realment és aquesta la intenció, de fer un museu, som més aviat partidaris de dedicar-lo a la música, que a Amposta té una tradició documentada de més de cent anys a través de les dues bandes i que aglutina persones de totes les edats i ideologies.

En qualsevol cas, els signants d’aquest escrit, ciutadans empadronats a Amposta i majors de 16 anys, creiem que:

  • La diversió no justifica el patiment animal.

  • Com a mínim el bou embolat i el capllaçat són dues modalitats en què als animals se’ls exposa a un gran estrès i patiment físic.

  • La tradició no ha de ser l’única raó per la pervivència de qualsevol acte festiu. Hem d’avançar socialment en valors ètics si volem construir una societat i un país diferent.

  • Per tot això demanem que aquest consistori es replantegi el fet de donar suport al projecte museístic,  i  al temps que minve, d’una manera progressiva,  els actes taurins que es fan al poble d’Amposta,  començant pels més cruels com són els del bou embolat.

 

Amposta, 2018